We check, pack and supply roses

WK 9, TIMA 5

Simon, misschien werk aan de winkel in Argentinië

Februari was de derde maand op rij zonder een spetter regen in Timau. Op zich niet erg, maar af en toe een bui is lekker. Al is het maar om de trips af te spoelen en het stof van de plastic kasdekken. Waar ook ter wereld: het weer blijft een belangrijke factor in de bloementeelt.

Valentijn is achter de rug en nu komt een leuke periode met Vrouwendag en ‘Mothering Sunday’ in Engeland. Als deze dagen gelijk vallen dan moeten de Engelsen wat dieper in de buidel tasten dan tijdens een Engelse Moederdag in april. Maar ja, daar is het Engeland voor. Een vaste Moederdag op de tweede zondag in april is veel te makkelijk en bespaart heel veel ponden. Vandaar ook Brexit, een eiland blijft altijd een eiland.

Argentinië is geen eiland en dat is het eerste land buiten Europa waar we niet voor de bloemen heengaan, maar voor de fantastische natuur en cultuur. Wij dachten dat we Zuid-Amerika wel gezien hadden met bezoeken aan Colombia, Ecuador en Brazilië. Blijkbaar niet. Er worden in Argentinië weinig bloemen geteeld. Je weet maar nooit, misschien is er toch werk aan de winkel.

Ja, want het bruist aan alle kanten binnen de Timaflor- familie, we zijn begonnen aan Tima 5. Na twee jaar pas op de plaats begint het weer te kriebelen. De funderingen voor de eerste 2 ha zijn klaar. Eind april kunnen de eerste plantjes de grond in. In oktober moeten de 10 ha klaar zijn. Deze tuin is 200 meter hoger gelegen (2°C koeler) dan de andere. Dat komt de kwaliteit ten goede. En als we dan als ‘Platinum-kweker’ geveild worden kan het helemaal niet meer stuk.

Ik schreef de vorige keer al dat ik heel blij was met continuïteit binnen FloraHolland. De grote toverspreuk van het moment is: ‘We moeten de klok versterken’. Dat kunnen we alleen maar met een beter en volledig betrouwbaar aanbod. Het is inmiddels in Afrika doorgedrongen dat iedereen gebaat is bij een betere klokprijs. Gaat het dan toch lukken om van FloraHolland weer de club te maken waar iedereen bij wil horen? Ik heb het gevoel dat de veiling op de goede weg is. Met een ledenraad kunnen we zeker sneller en effectiever schakelen. Wij kunnen dus met een gerust hart een paar weekjes naar Argentinië en wie weet komt daar Tima 6.

Bron: Vakblad voor de bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066