We check, pack and supply roses

Kwekers

De kwekerijen die met Fresco Flowers samenwerken komen uit Kenia en Ethiopië.  Met een gunstig klimaat en constant twaalf uur zonlicht per dag bieden deze landen rond de evenaar ideale omstandigheden om rozen te telen.  Hieronder vindt u een overzicht van de kwekers waarmee we samenwerken.

Klik op het logo van onze kwekers voor meer informatie en klik op het logo van de certificeringen wie het specifieke certificaat heeft.

Als mogelijke kweker kunt u altijd contact met ons opnemen om uzelf te introduceren. U kunt daarvoor het formulier bij contact invullen en naar ons verzenden. Wij nemen dan contact met u op via email of telefoon.

Ga naar het contactformulier.

Productie gebieden

 

Kenia

Ethiopië

Kaart_Kenia Kaart_Ethiopie2

Productiegebieden_NL

LAND VAN HERKOMST KENIA

Hoofdstad Nairobi
Taal Engels
Aantal inwoners 44 mln
Oppervlakte 14 x NL
Valuta Keniaanse shilling
Economie groei 5,5%
Inflatie 5,53%
Werkloosheid 40%
Tijdzone UTC +3
Vliegduur AMS-NBO 8u 5m

 

 

Kenia is de grootste bloemenleverancier aan de EU. Elke week arriveert 2.000 tot 3.000 ton op Schiphol. Op woensdag gesneden, op vrijdag in Nederland. De exportwaarde is zo’n 370 miljoen euro waard. De bloemensector biedt ca. negentigduizend banen, vooral vrouwen. Met een aandeel van 88% is de roos, gevolgd door de anjers (7%) het grootste product.

Aantal hectare roos is ca. 2.150 met een verwachte groei van ca. 100 hectare. De belangrijkste productiegebieden zijn: Lake Naivasha, Mt. Kenya, Nairobi, Thika, Kiambu, Athi River, Kitale, Nakuru, Kericho, Nyandarua, Trans Nzoia, Uasin Gichu and Eastern Kenya. Het tropische klimaat van Kenia wordt beïnvloed door de Indische Oceaan ondanks er grote verschillen zijn. Aan de kust bijvoorbeeld is het tropisch maar op Mount Kenya is de temperatuur rond het vriespunt en in het noorden is het heet en droog. Kenia kent 2 regenseizoenen (apr-mei en okt-nov-dec) in plaats van 4 jaargetijden en de hoeveelheid regen varieert per gebied.

De belangrijkste ontwikkelingen zijn:

  • Sterke dollarkoers
  • Klimaatverandering
  • Stijging van arbeidskosten
  • Directe vluchten naar nieuwe markten US & Japan
  • Verschuiving van kleinbloemige naar grootbloemige roos
  • Ecuador en Colombia richten zich, naast hun belangrijkste markt US, ook op de EU markt

LAND VAN HERKOMST ETHIOPIË

Hoofdstad Addis Abeba
Taal Engels
Aantal inwoners 94 mln
Oppervlakte 27 x NL
Valuta Birr
Economie groei 10,4%
Inflatie 7,1%
Werkloosheid 17,5%
Tijdzone UTC +3
Vliegduur AMS-ADD 9u 25m

 

 

De bloementeelt is relatief nieuw en levert een toenemende bijdrage aan de werkgelegenheid en draagt bij aan de vreemde value inkomsten van het land. Het belangrijkste verschil met Kenia is dat de lonen lager liggen en in de hoger gelegen gebieden is het minder heet. De exportwaarde is zo’n 150 miljoen euro waard. Het belangrijkste product is roos gevolgd door anjers, gyps en overige zomerbloemen.

Aantal hectare roos is ca. 955. De belangrijkste productiegebieden zijn: Ziway, Debre Zeit, Holeta, Sebeta en Bahir Dar. Het klimaat is warm maar gematigd. In de winter is er veel minder regenval dan in de zomer. De gemiddelde temperatuur 18.7 °C. Het gemiddelde aantal mm regen per jaar is 800 mm.

De belangrijkste ontwikkelingen zijn:

  • Sterke dollarkoers
  • Directe vluchten naar nieuwe markten US & Japan
  • Ecuador en Colombia richten zich, naast hun belangrijkste markt US, ook op de EU markt

we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066