We check, pack and supply roses

Kwekers

De kwekerijen die met Fresco Flowers samenwerken komen uit Kenia.  Met een gunstig klimaat en constant twaalf uur zonlicht per dag bieden deze landen rond de evenaar ideale omstandigheden om rozen te telen.  Hieronder vindt u een overzicht van de kwekers waarmee we samenwerken.

Klik op het logo van onze kwekers voor meer informatie en klik op het logo van de certificeringen wie het specifieke certificaat heeft.

Als mogelijke kweker kunt u altijd contact met ons opnemen om uzelf te introduceren. U kunt daarvoor het formulier bij contact invullen en naar ons verzenden. Wij nemen dan contact met u op via email of telefoon.
//
Ga naar het contactformulier.

Productie gebieden

 

Kenia

LAND VAN HERKOMST KENIA

Hoofdstad Nairobi
Taal Engels
Aantal inwoners 44 mln
Oppervlakte 14 x NL
Valuta Keniaanse shilling
Economie groei 5,5%
Inflatie 5,53%
Werkloosheid 40%
Tijdzone UTC +3
Vliegduur AMS-NBO 8u 5m

 

 

Kenia is de grootste bloemenleverancier aan de EU. Elke week arriveert 2.000 tot 3.000 ton op Schiphol. Op woensdag gesneden, op vrijdag in Nederland. De exportwaarde is zo’n 370 miljoen euro waard. De bloemensector biedt ca. negentigduizend banen, vooral vrouwen. Met een aandeel van 88% is de roos, gevolgd door de anjers (7%) het grootste product.

Aantal hectare roos is ca. 3.100. De belangrijkste productiegebieden zijn: Lake Naivasha, Mt. Kenya, Nairobi, Thika, Kiambu, Athi River, Kitale, Nakuru, Kericho, Nyandarua, Trans Nzoia, Uasin Gichu and Eastern Kenya. Het tropische klimaat van Kenia wordt beïnvloed door de Indische Oceaan ondanks er grote verschillen zijn. Aan de kust bijvoorbeeld is het tropisch maar op Mount Kenya is de temperatuur rond het vriespunt en in het noorden is het heet en droog. Kenia kent 2 regenseizoenen (apr-mei en okt-nov-dec) in plaats van 4 jaargetijden en de hoeveelheid regen varieert per gebied.

De belangrijkste ontwikkelingen zijn:

  • Sterke dollarkoers
  • Klimaatverandering
  • Stijging van arbeidskosten
  • Directe vluchten naar nieuwe markten US & Japan
  • Verschuiving van kleinbloemige naar grootbloemige roos
  • Ecuador en Colombia richten zich, naast hun belangrijkste markt US, ook op de EU markt

we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066