We check, pack and supply roses

WK 23, er wordt weer verdiend

Simon:”Goed te horen dat er overal weer geld verdiend wordt”

Maandag
„De alv van FloraHolland zit er op, de kogel is door de kerk en het nieuwe veilen noemden we 21 jaar geleden TFA. Wat een verrassing en wat een opluchting, niet alleen voor mij, maar voor heel veel andere kwekers in Nederland en omstreken. Nu alleen nog wat meer efficiëntie in de distributie en de klok wordt sterker dan ooit.”

Dinsdag
„We vieren het 20-jarig bestaan van Kenya Flower Council, het overkoepelend orgaan voor auditing en lobbying van Keniaase bloemenkwekers. Dan realiseer je je hoe jong de bloementeelt in Kenia is. De eerste export begon in 1970 met Asparagus plumosus, daarna in 1974 anjers en trosanjers. Tot 1982 gingen alle bloemen naar Duitsland. In ’83-’84 gingen voor het eerst wat zomerbloemen naar de Nederlandse veilingen. De echte bloei kwam pas in de jaren ’90 met de rozenteelt in kassen. Inmiddels is Kenia een serieuze producent meet jaarrond productie.”

Woensdag
„Bij de bloementeelt hoort een een tentoonstelling en vandaag begint IFTEX in Nairobi. Een mengelmoes van kwekers, veredeleaars en toeleveranciers die zaken proberen te doen. De sfeer is fantastisch, de parkeerplaats te klein. De ambassadeur geeft een feestje en FloraHolland reikt de prijzen uit. Beiden prijzen gaan naar klanten van Fresco en ik denk dat het alles zegt over de commitment van Fresco richting de kweker, veiling en klant.”

Donderdag
„De week van de show zit altijd vol met bezoekers. We krijgen leden van de FPC roos op bezoek. Wij zijn trots om te laten zien wat we in tien jaar hebben opgebouwd. Altijd interessant om ideeën uit te wisselen. Wij vinden ons dan altijd bijzonder bevoorrecht op de plek waar we zitten. Maar het is goed om te horen dat er overal weer geld verdiend wordt. We hebben elkaar nodig om Nederland het centrum te houden van Europa.”

Vrijdag
„Onze kassen beginnen wat leeg te raken nadat we behoorlijk gepiekt hebben rond de Franse Moederdag. Dat soort bonussen krijg je niet vaak, maar we hebben ze allemaal van tijd tot tijd nodig. Wij zeggen hier de ‘cream on the cake’. Wat ben je dan blij dat je niets van tevoren hebt vastgelegd. In Kenia gaan we nu de winter in met koele nachten en heldere dagen. Knapt het gewas altijd lekker van op richting volgend seizoen. Het herplanten zit er bijna op. De vermeerderingsbedrijven hadden het niet druk. We zijn daarom drie maanden eerder klaar dan vorig jaar.”

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066