We check, pack and supply roses

Wk 42, KLEXIT

Simon; “Het woord zegt al genoeg: VEILING”

Ooit hebben we geïnvesteerd in een stukje grond in Spanje en daar een huis op gebouwd. Vaak denk ik dat het onze beste ‘move’ ooit is geweest. Alles klopt hier wat ons betreft. Het enige probleem is: wij zijn er te weinig. Maar misschien maakt juist dat het wel extra spannend.

Nu zijn we hier voor twee weken en dat is nog niet vaak voorgekomen. We hebben de Pyreneeën in de achtertuin en de Middellandse Zee in de voortuin. We blijven fit door zoveel mogelijk kilometers te maken op de racefiets of op de mountainbike.

Natuurlijk begint de ochtend met de resultaten van de veilingklok. Vroeg wakker zijn we ook hier. Ook had ik nog wat huiswerk meegenomen. Er lagen bij Fresco vier Bloemisterijen die ik nog niet had gelezen. Wat een genot om in elke oplage een of meer artikelen te vinden die over de veilingklok gaan. Ik ben dus niet alleen, er zijn er dus heel veel meer die de klok een warm hart toedragen.

Ik hoop dat bestuur en directie zijn wakker geschud door onze collega-plantenkwekers. Wij zijn namelijk allemaal lid van de veiling. Het woord zegt al genoeg: VEILING. Wij zijn geen internetbedrijf, Bol.com, Booking.com of noem maar op.

Nu zit ik in Catalonië en dat wil onafhankelijk worden van Spanje. De Catalanen zeggen: we vormen 10% van de bevolking en doen 20% van het werk. Ook komt mijn vrouw oorspronkelijk uit Engeland en hebben we het vaak over Brexit, waarmee de Engelsen denken beter af te zijn zonder alle bemoeienis van Europa.

Ik zit dus midden in al deze afscheidingsbewegingen en dat zet mij aan het denken. Waarom gaan we 100% klokaanvoerders niet los van alle FloraHolland-rompslomp? Wat zou het fantastisch zijn met alleen maar 100% klokaanvoerders. Wat zouden wij de kopers kunnen verwennen. Verdeling van de aanvoer binnen het uur en de kosten met de helft omlaag.

Als het lukt in Engeland en Catalonië moet het bij ons ook kunnen lukken. De zon is weer gaan schijnen, de koffie is op, de bloemen zijn geveild, ik stap lekker op de fiets en droom verder hoe simpel het leven kan zijn. Ja, in dat opzicht kunnen wij nog veel leren van onze Spaanse vrienden.

Bron: Vakblad voor de bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066