We check, pack and supply roses

Wk 29 Ontmoet en groet

Simon, Het persoonlijke contact blijft o zo belangrijk

In de laatste 15 jaar dat wij in Kenia wonen waren onze tripjes naar Europa altijd kort en krachtig. Wij kwamen trouw drie keer per jaar voor twee weken, en nooit ergens langer dan een paar dagen. Met en huis in Spanje en een vrouw uit Engeland en familie in Berkel en Rodenrijs, was het altijd een strijd tegen de klok. Veel vrienden en kennissen schoten erbij in.

Omdat mijn opvolging in Timaflor en Lolomarik goed geregeld is, worden mijn tripjes langer. De laatste zelfs vijf weken. Mijn vrouw was in de wolken. We konden eindelijk wat langer in Spanje blijven dan de gebruikelijk 3-4 dagen. Ware het niet dat Fresco roet in het eten gooide. Precies midden in onze vakantie in Spanje organiseerde het zijn eerste “meet and greet”. Zelf mijn vrouw vond toch dat we hier als trouwe klant van Fresco en vanwege onze lange relatie met eigenaar Gerjan bij moesten zijn.

We hadden het voor geen goud willen missen. Natuurlijk heb ik in mijn EAF/TFA-tijd veel van dit soort bijeenkomsten mee mogen maken. Dan is het wonderlijk dat er in 20 jaar heel weinig veranderd is. Het persoonlijke contact blijft zo belangrijk. Ik sprak er met collega-kwekers, kopers, veilingmedewerkers, veilingmeesters, bankmanagers, veredelaars en veel andere mensen uit de branche.

Het enige grote verschil met 20 jaar geleden is dat dit soort ontmoetingen toen rond de klok afspeelden. Je maakte afspraken bij tribune B en kwam dan altijd mensen uit de branche tegen. FloraHolland zou weer een permanente meet and greet moeten creëren. We hebben nu in Aalsmeer twee armzalige bankjes in de kantine met een paar zielige schermen zonder geluid. De meeste exporteurs van FH ver voor met hun dealingrooms. Wat zou het fantastisch zijn: een grote dealingroom met alle veilingmeesters omringd door luxe plekken voor kopers en kwekers, waar iedereen graag komt om op de hoogte, te blijven. Nu zit ik er vaak alleen met Theo, want er is maar plek voor twee. Theo vertegenwoordigt een aantal Nederlandse kwekers. Na een uurtje ben ik blij wat er in Nederland speelt en weet hij alles over Kenia.

Het is zo belangrijk om te weten wat er speelt, dus FloraHolland maak hier is werk van zodat iedereen kan profiteren. Niet alleen Theo en ik.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066