We check, pack and supply roses

Wk 21, SOCIALE PLICHT

Simon;”Trots op onze sociale plicht”

Er zijn perioden in Kenia dat je je afvraagt: waar ben je nou eigenlijk mee bezig? Bloemen telen of de hele buurt met van alles en nog wat voorzien? Twee keer per jaar worden we geïnspecteerd door MPS/SQ en door Kenya Flower Council. Of we wel goed bezig zijn. We krijgen dan bezoek van een tot vier inspecteurs en die lichten dan twee tot vier dagen het bedrijf op alle fronten door.

Het belangrijkste aspect is altijd: hoe ga je met je mensen om en wat doe je voor de omgeving. Ik heb altijd geleerd dat je moet zorgen dat de mensen trots zijn om voor je te werken. Dit gaat nooit vanzelf, maar bij ons is iedereen even belangrijk. Of je de wc schoonmaakt of de boekhouding doet. Iedereen moet blij zijn om naar het werk te gaan. Met gemotiveerd personeel is het fantastisch rozen telen in Kenia.

Toch is zo’n inspectie altijd weer spannend. Zitten we op de goede weg? Doet iedereen mee? Etcetera. Afgelopen week waren we weer aan de beurt. Zaterdag ontvingen we het eindrapport. En toen kregen we te horen dat alles klopt en er geen enkele ontevreden medewerker is. Daar kunnen we met de 2.000 medewerkers bijzonder trots op zijn. Van hoog tot laag.

En het gaat niet alleen over de kwekerij. We doen ook van alles voor de omgeving. We bouwen klaslokalen, politiebureaus, kinderdagverblijven, leggen wegen en bossen aan. We doen aan natuurbeheer; beschermen de bossen Ngare Ndare en Mount Kenya. Maar alles wat we doen, is het dubbel en dwars waard.

We wonen in een fantastische omgeving met fantastische mensen. Dan is het nog de mooiste plek om rozen te telen en dat willen we zo houden. Daar hoort ook bij dat al onze bloemen naar de klok van FloraHolland gaan. Dit is verreweg de eerlijkste en meest transparante weg van vermarkten. Iedereen krijgt gelijke kansen om onze bloemen te kopen. De enige mensen die dit nog niet begrepen hebben zijn die van FloraHolland zelf.

Maar geduld is een schone zaak. Wij hebben een jaar op regen moet wachten en bij de veiling gaat het kwartje ook wel weer eens vallen.

Bron: Vakblad voor de bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066