We check, pack and supply roses

Wk 21, MPS SQ

Simon, Medewerkers MPS worden dermate slecht behandeld

Als je in Afrika bloemen teelt krijgt je bedrijf in Europa al gauw een stempel. Dat je misbruik maakt van de omstandigheden. Zoals iedereen inmiddels wel weet kom ik al meer dan 40 jaar in Kenia en ben ik nog geen beter land tegen gekomen om bloemen te telen.

Met al de voordelen van Kenia vraagt men zich af of wij wel goed met onze mensen omgaan. Ook op dat gebied is Kenia uniek. Er zijn heel veel goed opgeleide mensen die hard willen werken en hun positie in de maatschappij willen verbeteren. Wij doen er alles aan om een zo goed mogelijke, enthousiaste club mensen om ons heen te hebben, met hart voor de zaak. Dat lukt nog ook, men werkt graag op een van onze kwekerijen. Er is geen intimidatie, het loon is goed en werktijden relaxt. We beginnen om 8.00 uur en om 16.30 is iedereen klaar. In het weekend is iedereen om 13.30 klaar. Hebben we allemaal een lekker weekendgevoel.

Om onze klanten ervan te overtuigen dat we goed bezig zijn, zijn we lid van Kenya Flower Council (KFC) en MPS. Al 12 jaar zijn we KFC silver, al 8 jaar MPS-A en inmiddels 4 jaar MPS-SQ. Twee weken geleden werden we weer gecontroleerd voor MPS-SQ. We kregen bezoek van een Nederlandse dame die in een dag alles moet controleren. Ze had geen eigen transport. Ze moest opgehaald worden waardoor een halve dag al bijna voorbij was.

Tot haar grote verbijstering kwam zij erachter (want onze medewerkers zijn hier bijzonder trots op) dat wij twee halve dagen werken in een week. Daardoor werken sommige mensen minder dan de voorgeschreven 46 uur. Wat zegt MPS-SQ dan? Dat kan niet: iedereen moet een gelijk aantal uren werken, niemand mag voordeel hebben. Ik heb altijd gedacht dat SQ er was mensen te beschermen en niet om onze medewerkers het leven zuur te maken. Wat denk ik nu dat er speelt? De medewerkers van MPS worden dermate slecht behandeld dat zij het onze mensen niet gunnen een leuk weekend te hebben.

Ja, als MPS niet voor eigen vervoer kan zorgen vraag ik me af wat er daar nog allemaal meer mis is. Het is dus hoog tijd MPS zelf eens grondig onder de loep te nemen. Ook haar medewerkers mogen genieten, net als onze mensen.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066