We check, pack and supply roses

Wk 16, De klok is de beste

Simon:”De prijs op de klok geeft nog altijd de beste indicatie”

Maandag
„Net terug van drie heerlijke weken in Europa bij familie, vrienden, Fresco en niet te vergeten FloraHolland. Met FloraHolland heb ik meer vergaderd dan ik normaal in een heel jaar doe. Het is alleen zo jammer dat er helemaal niets uitkomt behalve stapels notulen, die dan weer meteen in de prullenbak verdwijnen. Net als met het nieuwe veilen, ze blijven maar proberen, schuiven, praten, nog meer mensen en nog meer vergaderen. Het huidige systeem is al meer dan 100 jaar bewezen. Het is het enige systeem dat werkt; daar mogen we nooit aankomen! Zo dat lucht op.”

Dinsdag
„Volgende week heb ik alle tijd om het er met Lucas en onze nieuwe voorzitter over te hebben als zij op bezoek zijn in Timau. Op beide kwekerijen heeft de jonge generatie goed grip op alle operaties, productie, kwaliteit en efficiency. Daar zou FloraHolland nog wat van kunnen leren. De jonge generatie heeft zowel bij Timaflor als Lolomarik alle operaties onder een vergrootglas gelegd. We werken nu met minder mensen in alle lagen en produceren meer bloemen en de sfeer is beter dan ooit.”

Woensdag
„Het enige nadeel van als alles beter gaat is dat de uitdaging van wat uitbreiding weer begint te spelen. Onze accountant helpt ook niet als hij zegt dat we het beter doen dan de begroting. Timau is nog steeds droog, dit betekent dat er geen tekort aan rozen is voor Moederdag. Ik moet lachen als ik hoor dat FloraHolland naar een 24/7 marktplaats wil. In de aanloop naar Moederdag gaat de veiling twee dagen dicht!”

Donderdag
„Eindelijk wat tijd om in de kassen te wandelen en vooral de jongste aanplant te bekijken. De oude broodsoorten gaan lekker, maar we hebben toch weer iets nieuws wat erboven uitsteekt. Elk jaar 200 nieuwe rassen en er zijn er maar twee die zes jaar later nog een keer opnieuw geplant orden. De prijs op de klok geeft nog altijd de beste indicatie; als de klok het nieuwe ras niet hoeft, rooi het dan maar.”

Vrijdag
„Wat vliegt zo’n week om. Ze zijn toch weer blij dat ik er ben. Het oude vertrouwde gezicht. Ja, afwisseling is heerlijk vooral als je goede mensen kan achterlaten. Dit heb ik wel nodig, want ik zit nu ook in de FPC roos, dus meer tripjes naar Nederland. Moet wennen aan de mentaliteit van de gemiddelde Nederlandse kweker. Wat steekt hij zich makkelijk in de schulden, die luxe hebben wij hier in Kenia gelukkig nooit gehad.”

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066