We check, pack and supply roses

WK 15, KWEKER OP AFSTAND

Simon, Argentinië heeft alles behalve goede bloemen

We zijn terug uit Argentinië. We hebben ons erg verkeken op de grootte van dit land. Voordat je daar iets begint probeer je wat van het klimaat en omgeving op te snuiven. Drie dagen in Buenos Aires was genoeg om erachter te komen dat het een bruisende – min of meer Europese – stad is die weleens betere tijden kende. Daarna doe je in Argentinië alles per vliegtuig; een binnenlandse vlucht van twee uur is niets bijzonders.

Argentinië is een land met ongekende mogelijkheden. Alles is er, behalve goede bloemen. De kwaliteitsbloemen worden geïmporteerd uit Ecuador en het gewone spul wordt lokaal geteeld rondom de steden. Dat ze gek zijn op kwaliteit is een ding wat zeker is. Wij waren daar op een trouwfeest met inderdaad bloemen uit Ecuador. Fantastisch en iedereen sprak erover. De volgende ochtend hoorden we over de consternatie; alle rozen waren meegenomen door de mensen van de feesttent.

In de tussentijd ging de uitbreiding van Tima 5 in Kenia door. Het dak zit op het pomphuis, water zit in het bassin en de goten op de eerste kas. Als ik dat via WhatsApp krijg doorgestuurd voel ik me bevoorrecht. Waar je ook bent en wat je ook doet: een gemotiveerde club mensen maakt het verschil. Een heel groot voordeel van reizen is dat je niet dagelijks het nieuws hoort. Zeker nu de verkiezingen in Kenia over zijn, er regen is gevallen en de euro sterker wordt. En niet te vergeten het weer in Europa: het is koud en nat. Het is niet goed voor de tuin, maar wel voor de bloemen. Ook dankzij een vroege Pasen. Wat we hebben laten liggen met Valentijn en Vrouwendag is in een paar weken bijna weer goed gemaakt.

Het mooie van bloemen is: je weet het nooit, je moet er gewoon altijd zijn. Ik mag het niet hardop zeggen, maar in de wandelgangen van Aalsmeer hoor of zie je heel veel mensen zuchten van blijdschap. Eindelijk rust en beide voeten op de grond. De veiling is bezig met logistiek en dingen, zoals de klok waar (bijna) alles om draait.

Duidelijk: we hebben ons niet verveeld de afgelopen tijd en meer dan 50 uur aan airmiles gespaard. Maar we zijn ook weer helemaal klaar om lekker aan de slag te gaan in de klei van Timau. Voorlopig nog maar even blijven dromen van Argentinië.

Bron: Vakblad voor de bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl

 

 we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066