We check, pack and supply roses

Wk 5, zuinig zijn op de klok

Simon: “LATEN WE VOORAL ZUINIG OP DE KLOKKEN ZIJN”

Maandag
„Valentijn valt dit jaar op zondag, een scenario dat niet gunstig zou moeten zijn. Met bloemen weet je het gelukkig nooit; verleden week was er al een duidelijke opleving en vandaag weer. Dus tot nu toe beter dan vorig jaar. Ook op de kwekerij krijgen we de zaken steeds beter onder controle. Mijn zoon begint steeds meer aan de touwtjes te trekken en dat heeft een gigantische positieve uitstraling op iedereen.”

Dinsdag
„Bezoek van een oude vriend, collega en pionier in Kenia. Hij was ook al in de jaren 80 actief in de bloemen hier. Heerlijk om dan allerlei oude koeien uit de sloot te halen. En als dan Kenia in je bloed gaat zitten, kom je er nooit meer vanaf. Hij reist nu de hele bloemenwereld in de rondte, verkoopt zijn waar en doet er in Kenia altijd een paar dagen langer over. Want genieten van het leven in best belangrijk.”

Woensdag
„Elke dag een centje erop, dus allemaal blije gezichten in Kenia. Ik heb inmiddels alle kassen van beide tuinen gezien. De dagen zijn zoning en helder, de nachten koud, dus de productie kan beter. Maar wat minder voor een centje meer vinden we niet erg. Ik krijg het boek van Rob Zurel opgestuurd en een e-mail van een oude collega van Florimex. Twee grootheden die niet meer bestaan. Hetzelfde geld in Kenia voor Sulmac en Homegrown. Als de passie ontbreekt, gaat de vlam snel uit.”

Donderdag
„Wij hebben dit jaar geen concrete bouwplannen, maar nog wel een stuk grond dat smeekt om een paar kassen en een buurman die wat hulp kan gebruiken. En voldoende sollicitaties van mensen die werk zoeken. Ik heb alles nog even vooruitgeschoven, maar als de prijzen zo blijven heb ik geen andere keus. Niemand bouwt momenteel; de kassen worden elke dag goedkoper. Gelukkig heb ik een vrouw die af en toe ’nee’ zegt. Er zijn nog een paar bestemmingen in Europa waar we eerst naartoe moeten. Sevilla beloof ik haar al 30 jaar. Heb ik ooit eens anjers geteeld.”

Vrijdag
„Ik geloof allang niet meer in sprookjes, maar Kenia zit elk jaar vol tovenaars. Soorten, kwekers, aantallen die je nooit ziet, zie je vandaag op de klokken van Aalsmeer. Is dit het nieuwe veilen van Lucas Vos? Aan het einde van de ochtend zijn – als een wonder – alle bloemen verkocht voor een heel redelijke prijs. Wat hebben we toch een fantastisch instrument met een uniek koperspubliek. Laten we er vooral zuinig op zijn.”

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066