We check, pack and supply roses

Week 42, Terug naar de tijd

IK SNAK TERUG NAAR DE TIJD VOOR DE FUSIE

Maandag
“We beginnen met onze managementvergadering. Het puntje water staat hoog op de agenda. In Kenia wordt al maanden gesproken over EL NINO, een fenomeen wat voor veel regen en wateroverlast moet gaan zorgen. Dit komt ongeveer eens in de tien jaar voor. Wij hebben dus gezorgd dat al onze bassins leeg zijn. Wat gebeurt er dan? De motor van een van onze boreholes houdt het voor gezien. We zijn nu een week verder en ook de kabel is gebroken. Van EL NINO is nog niets te merken.”

Dinsdag
“Ik heb het harstikke druk, want de manager van Lolomarik is een week naar Engeland voor de World Cup Rugby. Dat is bij onze blanke buren de sport. Ze hebben allemaal aan mee gedaan op de kostscholen. Ja de mannen kunnen tegen een stootje, anders dan onze over het paard getilde voetballers. Bij Lolomarik zijn we nog volop aan het bouwen en willen klaar zijn voordat de regen echt losbarst.”

Woensdag
“FloraHolland gaat een Experience Centre bouwen. Het moet toch niet gekker worden, wij kwekers kunnen net alles dit jaar rondbreien en FH wil alweer beginnen met geld over de balk smijten. We gingen toch terug naar corebusiness? Ik snak terug naar de tijd voor de fusie, toen hielden de verschillende veilingen elkaar scherp. Volgende maand krijgen weer bezoek van een hele delegatie, ik kijk ernaar uit en zal zeker proberen uit te leggen dat ze eens moeten stoppen met alle flauwekul en op zoek moeten naar efficiency.”

Donderdag
“Een dagje Nairobi en de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Nairobi staat bekend om chaos en verkeersopstoppingen, trage en corrupte ambtenaren enzovoort. Wij komen aan om 10.00 uur vanuit Timau en om 15.00 uur ben ik weer terug. Heb alles gedaan en alles zat mee. Nairobi kan bij mij even niet meer stuk wat een fantastisch volk en mooie stad.”

Vrijdag
“De markt lijkt wel snotverkouden, maar ook dat zal wel weer overgaan. Behalve de bloemen hebben we schapen en telen we tarwe en gerst. Ik doe dat samen met een jongen die daar verstand van heeft, maar eigenlijk hebben we te weinig regen voor een goed resultaat. Vandaar dat we vandaag hebben besloten te stoppen met graan en over gaan op bosbouw. De eerste 100.000 boompjes zijn besteld. Een investering voor onze kleinkinderen, want over 10 jaar plukken we de eerste vruchten.”

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066