We check, pack and supply roses

Week 22, Afzien is niet erg

 

Afzien is niet erg, maar dan allemaal

Maandag
“In Nederland tweede pinksterdag, bij ons een gewone maandag. Het is de laatste week van het seizoen met nog wat Moederdagen. Het lijkt erop dat de feestdagen weer belangrijker zijn geworden, of heeft dat te maken met de zwakke euro en dure luchtvracht en hogere lokale kosten? De druk is dit jaar hoger dan de voorgaande tien jaar. Als dan de prijzen voor en rond deze Moederdagen goed zijn, is dat een lekkere opsteker.”

Dinsdag
“Heel veel bloemen aan de klok, prijzen houden stand. De week kan nu bijna niet meer stuk. Ik word via telefoon, WhatsApp, e-mails, community, gebombardeerd met een artikel dat de directie van FloraHolland zijn zakken heeft gevuld met een gigantische bonus. Iedereen is er verbaasd over. Terwijl personeel ontslagen wordt en kwekers 0,25% hebben moeten inleveren. Ja, ook in mijn ogen kan dit niet.”

Woensdag
“Het weer is nog steeds groeizaam; wat regen en in verhouding nog veel zon. We kunnen dus ook de Franse moeders nog lekker verwennen. De kassen die we wat meer water zijn gaan geven zijn bijzonder dankbaar en staan weer lekker te groeien. Zo moeten we ons vervangingsprogramma nog wel eens aanpassen. Deze week is een negen jaar oude High & Magic aan de beurt, maar zag er eigenlijk nog veel te goed uit. Maar als weer een jong gewas ziet, heb je geen spijt.”

Donderdag
“Het einde van de Moederdagen is het einde van het hoogseizoen. Vanaf 1 juni krijgen we voor luchtvracht het laagseizoentarief. De manager komt een paar keer per jaar langs, zo ook vandaag. Het tarief is zowaar een paar centen lager dan verleden jaar. Alle beetjes helpen. Ook hij heeft een vrijwel probleemloos seizoen achter de rug. Het is altijd weer knap dat elke dag alle bloemen vliegen.”

Vrijdag
“Volgende week de show in Nairobi, vandaag alvast bezoek van Fresco. We zijn allemaal apetrots op zijn nieuwe website. Timaflor wordt er in genoemd. Ik reageer op een e-mail over de bonussen en mijn advies is: nu even niet. We moeten allemaal inleveren. Laten we eerst het schip met alle personen en zaken eromheen op de goede koers krijgen voordat we elkaar weer gaan verwennen. Afzien is niet erg, maar dan allemaal. De prijs op de klok is er inmiddels goed af. Dus op naar de zomer.”

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
www.vakbladvoordebloemisterij.nl


we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066