We check, pack and supply roses

Onze kweker: TIMAFLOR (RFH Nr. 63558)

“Growing roses is our hobby”


Timaflor is gestart in 2006 en groeit 10 ha per jaar. In totaal heeft Timaflor 136 ha. De kwekerij ligt op de hellingen van Mount Kenya op een hoogte van 2.350 meter. Aangezien Timaflor op slechts 10 km afstand van de evenaar ligt zijn we in staat om een constante kwaliteit te produceren gedurende het hele jaar. De maximum temperatuur schommelt tussen 20 en 24 graden, de nachttemperatuur tussen 8 en 12 graden. Ons doel is om middelgrootbloemige rozen te kweken met een knopgrootte van 4-5 cm. Momenteel hebben we 30 verschillende variëteiten met zo’n 4 ha per variëteit, met uitzondering van rood en wit.

 

Onze kweker: ALTIMA (RFH Nr. 99558)

Daarnaast zijn we in november 2018 gestart met een nieuwe kwekerij Altima gelegen op 2.550 meter, Altima – een samentrekking van altitude en Timaflor. Een beetje hoger, maar het maakt echt verschil. In totaal staat er nu 20 ha met de volgende soorten: Athena, Athena Royal, Copacabana, Deep Purple@, Memory Lane!, Pink Athena, Smiley@ en Upper Class.

 

Onze kweker: MLIMA (RFH Nr. 97558)

Sinds 2021 is het bedrijf Timaflor verder uit gebreid en lanceerde de kweker een nieuw label: MLIMA. MLIMA betekent “berg” in het Swahili. In totaal staat er nu 37 ha met de volgende soorten: Athena, Athena Royal, Catch, Confidential, España@, Ever Red, Good Times, High & Magic, Mariyo, Orange Condor, Pink Athena, Revival, Sweet Revival, Spark Condor, Unicorn, Upper Class, Wildfox.

Met de uitbreiding komt het gehele Timaflor-conglomeraat uit op 140 ha roos.

Alle bloemen van Timaflor, Altima en Mlima worden dagelijks in gerecycled folie verkocht op de klokken 11, 12 en 13 in Royal FloraHolland Aalsmeer. Fresco Flowers is onze enige agent en zorgt voor alles, zodra de bloemen zijn geland in Nederland.

We zijn een trotse werkgever van 1.700 mensen en hebben veel respect voor het milieu. Duurzame productie wordt steeds belangrijker, en met duurzame energiebronnen als zonne-energie speelt Timaflor daar op in. Met behulp van zonnepanelen wordt het bedrijf voorzien van stroom voor de bedrijfsprocessen. Alle kwekerijen van Timaflor hebben de volgende certificeringen.

 

Onze kweker: JANGWANI (RFH Nr 98558)

Jangwani Rose is het nieuwste project van Timaflor waar 5 hectare trosrozen worden geteeld. Dit project onderscheidt zich door de nauwe band met het weeshuis Pepo la Tumaini Jangwani (The wind of hope in the desert). Het gaat verder dan alleen bloementeelt en draagt actief bij aan de toekomst van vele kinderen, waarmee Timaflor haar sterke maatschappelijke betrokkenheid onderstreept.

 

TIMAFLOR – JANGWANI ROSE
Het weeshuis is een toevluchtsoord voor verwaarloosde en in de steek gelaten kinderen die hun jeugd hebben verloren en in extreme armoede leven. Deze school, gelegen in Isiolo – Kenia, zorgt voor meer dan 250 kinderen en hun families. Dit fantastische project wordt geleid door een team van vrouwen, met Khadija als moeder. Het is een symbool van hoop en een unieke tweede kans.  www.pepolatumaini.org

Met uw aankoop van Jangwani trosrozen draagt u actief bij aan de ondersteuning van het weeshuis Pepo la Tumaini Jangwani, waardoor elke emmer bloemen een betere toekomst vertegenwoordigt voor meer dan 250 kinderen. Via onze nieuwsbrieven en sociale media houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Samen kunnen we een verschil maken!

 

Certificeringen:
– MPS A+ (MPS Nr. 803821)
– MPS SQ
– KFC(Kenya Flower Council) – SILVER
– GLOBAL GAP (MPS GAP)

Indien u (een van) deze certificaten wenst in te zien dan kan dat via de link in onderstaand logo:

voor meer informatie: www.timaflor.com

Button_assortiment

Timaflor film

Floristories | terug geven aan je omgeving

Zie hier een film over Timaflor.

products

Athena
Confidential
España@
Good Times
High & Magic
Lady Margaret
Maritim
Mariyo!
Memory Lane!
Pink Athena
Revival
Revival Sweet
Tacazzi+
Upper Class
Sundowner
Infinity
Top Gear!
Pearl Tacazzi+
Ever Red
Copacabana
Deep Purple@
Albatros
Athena Royale
Paloma
Bellevue
Spark Condor
Ducati
Unicorn
Orange Condor
Firefox
Silver Memory Lane!
Salty Caramel!
Jessika
Barolo
Tros Ariya
Tros Dominica
Tros Odilia
Tros Land of Fire
Tros Royal Porcelina
Tros Snowflake
Tros Tarantella
Tros Sweet Porcelina

we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066