We check, pack and supply roses

Onze kweker: Kisima (RFH Nr. 63547)

“verantwoord groeien voor de toekomst.”

De Kisima-farm is voornamelijk een grootschalig landbouwbedrijf dat werd opgericht in het begin van 1920. De afdeling bloementeelt startte in 2001 en heeft zich sindsdien uitgebreid tot 18 ha rozen in kassen en 4 ha buitenproductie richt zich op Delphinium en Limonium. Jaarlijks produceren we meer dan 20 miljoen stelen. Kisima Farm ligt op een hoogte van 2.400 meter, aan de voet van Mt Kenya, waardoor het een ideaal klimaat is voor grootbloemige rozen. Kisima heeft meer dan 250 werknemers.

Kisima doet er alles aan om op een sociaal verantwoorde manier om te gaan met de natuurlijke bronnen. Daarbij heeft Kisima duurzame milieupraktijken omarmd door middel van geïntegreerd bestrijdingsbeleid en agronomisch beleid voor beste praktijken. Kisima is trots op het oogsten van regenwater uit kassen in speciaal aangelegde reservoirs. Recycling van irrigatiewater via het hydrocultuursysteem wordt in sommige van de kassen gebruikt.

Kisima ondersteunt diverse internationale initiatieven voor duurzaam geteelde rozen, zoals:

-MPS A+ (MPS Nr. 803904)
-MPS SQ
-KFC gold

Indien u (een van) deze certificaten wenst in te zien dan kan dat via de link in onderstaand logo:

 

 

In het laatste foundation report Kisima (UK) worden de onderwerpen: opleidingen, gezondheidszorg en milieu aspecten verder uitgelicht. Zie hier het report UK:

Kisima Report No 6 – Sept 2023

kisima_foundation_report

Voor meer informatie zie: www.kisima.co.ke

Lees hier Kisima Q4 2021 nieuwsbrief (UK)

 

Kisima in recycled foil

Opnieuw een grote stap in het verminderen van plastic – Kisima rozen in gerecyceld folie verkrijgbaar op de Nederlandse bloemenveiling Royal FloraHolland. #kisima #sustainableproduction #frescoflowers #circularbag #ecofriendly

products

Albatros
Athena
Free Spirit
Good Times
High & Bridal
Madam Cerise
Madam Red
Nightingale!
No Limit
Pebbles
Snowstorm+

we check, pack and supply roses

Tel: +31 (0)297 368 066